Andra retrosevärdheter i kommunen

Det finns åtskilliga retrosevärdheter, miljöer, byggnader och arrangemang runt omkring i kommunen. Även dansbanor, festplatser, bygdegårdar, transformatorer och mycket mer är välbevarade. Också skolor och äldreboende har tydliga spår från denna tid. När det gäller bygdegårdar läs mer nedan.


Krokstorps Lanthandel

Krokstorps Lanthandel ligger längs med väg 186 mellan Nossebro och Jonslund (mot E20). Det är en ljuvlig butik som innehåller det mesta som man behöver för att leva ett gott liv - mat, specerier och dagligvaror men även polygriptänger, potatishackor, tvättkorgar, solur, vimplar, skiftnycklar mm. Läs mer här på Västsvenska turistrådets hemsida.


Bygdegårdar

Det finns flera bygdegårdar i kommunen. En folder har tagits fram med några av dem. Klicka här så får Du fram den.


Transformatorer

Det finns åtskilliga välbevarade transformatorer i kommunen. Klicka här för en mycket intressant dokumentation där dessa nämns. En av de många finns vid Fåglum, en i Sandbäck samt en strax nordost om Essunga Kyrkby på vägen mot Naum/Vara. Läs även här för andra fina transformatorbyggnader.


Radiomuseum i Essunga

Radiomuseum med en mängd sevärd teknik för den intresserade men även för den icke radioaktive. Radiomuseet speglar utvecklingen från radions början. De flesta radioapparater fungerar än idag.

Museet är öppet efter överenskommelse. Kontakta Tommy Nilsson telefon 073-8155963.

Radiomuseet ligger nära Essunga kyrka på vägen mellan Nossebro och Vara.


Retrogarage

Dessa unika garagebyggnader står på Hammaregatan i Nossebro. Det finns nästan 20 stycken. De kom till när bilen blev mer populär. Man körde bil på söndagarna och under veckorna stod de i garagen.

Copyright ©2017-2018, Retrovägen    |    Designad och utvecklad av Nossebro Mediaproduktion