Magnolia Café & Trädgård

Malmö Bredöl 115

Magnolia i utkanten av Varaslätten, en vanlig liten bondgård där det förr i tiden fanns hästar, kor, några grisar och hönor och givetvis några katter. Lantbrukarfamiljen fyllde ladan med hö, rännet med halm. På logen stod tröskverket och spannmålet lagrades på loftet i uthuset. Man har behållit ladans ursprungliga och mysiga atmosfär, men det är inte längre någon bondgård även om det även nu finns en del djur.

På andra sidan vägen rinner ån Nossan norrut för att slutligen mynna ut i Vänern. Här i den lilla byn Bredöl fanns förr i tiden bland annat lanthandel, bilverkstad, kvarn, såg och mejeri. Lanthandeln är sedan länge nerlagd och mejeriet agerar numera ostlager, men glädjande nog så har bilverkstad, kvarn och såg fortfarande full kommers.

Magnolia är i grunden en visningslokal för nya och innovativa produkter av egen tillverkning. Det har med åren växt till sig och blivit ett utflyktsmål och turistanläggning. Ägare till Magnolia är Jan Ansbjer.

Här finns kaféservering, butik med bl.a växter (bl.a. 270 sorters dahlior till försäljning) och lokalproducerade livsmedel samt utställningar och en underbar trädgård.

Kontakt:
0512-32535
www.cafemagnolia.se


In English

Magnolia café & trädgård (Café and Garden)

Malma Bredöl 115

At this café and garden you will find a farm shop, flowers for sale, exhibition rooms, animals and a playground for kids.

Contact:
0512-32535
www.cafemagnolia.se


Karta / Map

Copyright ©2017-2020, Retrovägen    |    Designad och utvecklad av Nossebro Mediaproduktion